VINEGRETT -ryhmänäyttely
Taidenäyttely VINEGRETT – 12 taiteilijaa ja yhtä monta tyyliä, visiota ja persoonallisuutta – värikäs ja monipuolinen sekoitus, jossa jokaisella teoksella on oma tärkeä paikkansa ja makunsa, mutta yhdessä ne luovat erityisen ja unohtumatonta kokemuksen, aivan kuten hyvä vinegretti! (Joka on muuten hapankaali-punajuurisalaatti eikä salaattikastike :)
Näyttelyn nimi VINEGRETT on mielestämme osuva metafora, joka kuvastaa näyttelyssä esillä olevien tyylien, värien ja tunteiden yhdistelmää. Tuomme rohkeasti yhteen erilaisten taiteilijoiden teokset, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen luonteenpiirteensä, mutta samalla muodostuu yhtenäinen kokonaisuus, jossa jokainen teos tuo oman makunsa ja värinsä.
Olemme kaikki Viron Taideakatemian Avoimen Akatemian Maalauksen A,B,C ja Z -kurssilaisia (jota muuten lämpimästi suosittelemme !!!), ja jaamme näin ollen intohimon taiteeseen ja maalaamiseen. Juuri tämän kurssin aikana syntyi ajatus järjestää ensimmäinen ryhmänäyttelymme.
Alla on lyhyt esittely upeista taiteilijoistamme.
⬇️⬇️⬇️
Näyttely on avoinna 9.1 - 5.2.2025, Studio Gallery K28, osoitteessa Kentmanni 28, Tallinnassa.
Aukioloajat:
Torstaisin: 14 - 17
Perjantaisin : 14 - 18
Lauataisin: 14 - 17
Lisäksi tammikuussa seuraavasti sunnuntaisin:
Sunnuntai 19.1. klo 14-17
Sunnuntai 26.1 klo 14-17
Tarvittaessa onnistuu myös vierailu muina aikoina eli laita viestiä!
Kätlin Loopere:
"Työni keskittyvät pääasiassa ihmiskehon kauneuteen. Maalauksieni kautta pyrin kuvaamaan sisäisen maailman monimutkaisuutta ja haurautta. Löysin maalaamisen itselleni vuosi sitten ja olen kehittänyt taitojani Viron Taideakatemian kursseilla."
Nadežda Dementjeva: sanoo olevansa teknisen taustan omaava realisti, joka ei olisi koskaan uskonut, että hänen suurimmaksi intohimokseen tulisi taide. Noin 13 vuotta sitten hänet valtasi yllättävä inspiraatioaalto, joka muutti hänen maailmankatsomustaan niin, ettei hän ole vieläkään päässyt siitä irti. Neljä vuotta sitten hän perusti Tallinnan lähelle oman Hope Art -studionsa – paikan, jossa hän voi rauhassa maalata ja rikastuttaa maailmaa luovilla kokeiluillaan. Hän on suorittanut useita kursseja Viron Taideakatemiassa, opiskellut erilaisia tekniikoita ja materiaaleja, mutta öljyvärit ja pastellit ovat hänen uskolliset suosikkinsa. "Kuka olisi uskonut, että tästä harrastuksesta kasvaa näin vakava suhde!" hän naurahtaa itse.
Instagram: hope_art_stuudio www.hopeart.ee
"Taide on minulle itseni ilmaisemista ja itseni etsimistä! Tykkään tehdä grafiikkaa ja maalata erilaisilla tekniikoilla. Joka kerta, kun otan pensselin tai muun välineen käteeni, ei yllätä vain lopputulos, vaan koko prosessi on yllätys! Taideakatemian
kursseilla on joskus niin, että ei aina onnistu, mutta silloin opit tuntemaan itsesi myös niissä hetkissä, kun ei onnistu. Joka tapauksessa maalaaminen on yksi turvallisimmista harrastetaiteen muodoista, koska et häiritse sillä ketään. Suosittelen vahvasti kaikille eli hanki sinäkin värejä ja maalausalusta ja anna itsellesi mahdollisuus!"
Kirsti Rautio alias Kipa:
Vain muutama vuosi sitten maalaustaiteeseen tutustunut ja siihen täysin lumoutunut Kirsti on positiivisen elämänasenteen omaava optimisti ja tekijä, coach ja yrittäjä. "Rakastan kauneutta ja harmoniaa ympärilläni, mutta uskallan myös kokeilla kaikkea uutta ja jännittävää. Erityisesti minua puhuttelee taide, jossa on pakko pysähtyä ja miettiä: hmh tai hetkinen... Olen todella nauttinut Taideakatemian Avoimen Akatemian kursseista, ja meneillään onkin jo ainakin viides kurssi." Taiteilijanimensä on Kipa saanut Suomesta, jossa hän on asunut ja työskennellyt pitkään. Instagram: art_by_kipa | artbykipa.comViron Taideakatemiasta valmistunut Inge on erikoistunut lasitaiteeseen, mutta onkin viime vuosina löytänyt itselleen uuden intohimon maalaustaiteesta. Hän on kehittänyt itseään tällä alalla Viron Taideakatemian
Avoimen Akatemian useilla kursseilla ja osallistunut myös useille maalausleireille. "Ingen tyyli on herkkä, hänen siveltimensä on rohkea, teokset maalauksellisia ja joskus lähes mystisiä", arvioivat kurssikaverit.
"Maalauksissani suosikkiteemojani ovat kukat ja luonto, niiden kauneus ja monimuotoisuus inspiroivat minua eniten. Tykkään käyttää rikasta väripalettia, joka nostaa mielialaa ja elämäniloa. Maalauksillani haluan välittää positiivisuutta, jolla ne on luotu."
Annan yhteystiedot: anna.mikitjuk@gmail.com,
tel +372 5518387,
instagram: mikitjuk_art
Hillarin matka maalaustaiteeseen alkoi kolmisen vuotta sitten melko yllättäen – syntymäpäivälahjaksi saadulla Aapo Pukin maalauskurssilla. Tämä alkuperäinen sattuma vei kuitenkin pidempään oppimisprosessiin Aapon ohjauksessa eri kursseilla, ja viime vuonna hän suoritti alastonmaalauksen kurssin Viron Taideakatemiassa.
Hänen teoksissaan ei ole piilotettuja tarinoita tai selkeitä kertomuksia. Hillarin maalaukset eivät puhu, vaan kutsuvat tuntemaan – kokemaan hetken tunnelmaa, joka on yhtä aikaa ajaton ja intiimisti henkilökohtainen.
Instagram: hillarhilllarTuuli Roosma (TUUL):
Taiteilijaperheeseen syntynyt Tuuli kasvoi koko lapsuutensa tietäen, että hänestäkin tulee maalaustaiteilija. Kunnes hän tunsi lukion jälkeen, että hänellä ei ollutkaan taiteilijana maailmalle mitään sanottavaaja... Ja hän menikin opiskelemaan taloustiedettä sekä alkoi tuottaa televisio-ohjelmia. Nyt, 30 vuotta myöhemmin taas värien maailmaan sukellettaessa, hän on täysin hämmästynyt siitä, kuinka paljon hänellä on taiteilijana itselleen sanottavaa.
"Olen neurokirurgi, jpka on viime aikoina löytänut päivittäisen työn ohessa inspiraatiota maalaustaiteesta. Taiteessa minua kiehtoo erityisesti mahdollisuus ilmaista omia ajatuksia ja syvempiä mietteitä visuaalisesti. Vaikka todella nautin kun voin keskittyä pieniin yksityiskohtiin, niin nautin myös kokeiluista ja taiteen yllättävien löytöjen jännityksestä. Tällä hetkellä minua kiinnostavat eniten mixed-media-tekniikalla tehdyt teokset."
"Rakkauteni taiteeseen on saattanut minua koko elämäni ajan. Kokeilen jatkuvasti eri tyylejä ja tekniikoita etsiessäni omaa ainutlaatuista taiteellista ilmaisua. Olen esitellyt töitäni yli 15 näyttelyssä Virossa ja Ranskassa. Jokainen teokseni heijastaa henkilökohtaista matkaani, ja olen kiitollinen mahdollisuudesta jakaa taidettani maailmalle".
"Olen jollain tavalla aina ollut yhteydessä taiteeseen. Isäni on freelance-merimaalari, ja minä olen ollut taiteen ja muotoilun entusiasti. Viron Taideakatemian
sisustusarkkitehtuurikursseilta päädyin Maria Sidljarevitšin värioppi ja kompositio -kurssille ja sieltä maalauskurssille. Luonteeltani olen kokeilija, itseni etsijä, ja inspiraatiota voin saada monenlaisten aktiviteettien kautta ympäristöstä, ihmisistä ja kirjallisuudesta."